MANAGEMENT DEVELOPMENT

Onze MD programma’s/Persoonlijke groei van Managers

Til uw (management) teams naar een hoger niveau
Elk jaar investeren organisaties wereldwijd 60 miljard in MD-programma's. Uit onderzoek, longitudinale enquêtes en kwantitatieve data blijkt dat MD-programma's die 'engagement' bij managers stimuleren en hen in staat stellen hun teams en organisatie effectiever te ondersteunen, het beste resultaat opleveren. Het doel is om organisaties te assisteren bij het stimuleren van aanhoudende en continue persoonlijke ontwikkeling, zowel in het werk- als privéleven, los van een specifiek MD-programma.

We bereiken dit door de 'groei-mindset' te identificeren met behulp van onze unieke Management Stars-test. Vervolgens stimuleren we deze mindset en bevorderen we 'ownership'. We voeren regelmatig interventies uit die langdurige betrokkenheid garanderen. Hierdoor verbeteren individuele prestaties, en worden carrière- en teamdoelen gerealiseerd. Dit resulteert in ‘Purpose-driven’ werkgeverschap en ‘collective value creation.’

Waarom is het belangrijk deze trajecten te bieden?

GEKWALIFICEERDE LEIDINGGEVENDEN
In de eerste plaats om ervoor te zorgen dat de organisatie kan beschikken over gekwalificeerde leidinggevenden. In een markt waarin het steeds moeilijker wordt om gekwalificeerde managers te rekruteren, is het lucratief om interne kandidaten op te leiden en door te laten stromen.
POTENTIALS BINNENHALEN
In de tweede plaats is een Management Development traject een wervend instrument om “potentials” binnen te kunnen halen.

Onze aanpak

1. Analyse gewenste situatie

Allereerst analyseren we de markt en de organisatie om zowel de huidige als de gewenste situatie in kaart te brengen. Dit doen we aan de hand van de volgende criteria:

  • De positie van de organisatie in de markt, inclusief de eisen die aan de organisatie worden gesteld;
  • De strategie van de organisatie;
  • De competenties die in de toekomst van belang zijn om de organisatiedoelstellingen te behalen;
  • Cultuurkenmerken in relatie tot gewenst gedrag;
  • De kwantiteit en kwaliteit (competenties, stijl) van managers.

Op basis van deze analyse worden de speerpunten van het programma bepaald. Deen verdiept zich verder in de materie om verborgen dynamieken binnen de organisatie te ontsluieren die het behalen van resultaten kunnen bevorderen of belemmeren. Zo kunnen we gezamenlijk realistische doelen stellen die de organisatie vooruit helpen.

2. Advies & implementatiefase
3. Realisatie & verankering

Wat is de strategie van de organisatie? Welke competenties zijn cruciaal voor de toekomst om de organisatiedoelstellingen te realiseren? Het doel van een Management Development (MD) traject is om, in overeenstemming met de strategische doelen van de organisatie, een continue persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Dit geldt voor zowel het professionele als het persoonlijke leven, en idealiter wordt deze ontwikkeling onafhankelijk van het MD-programma. We bereiken dit door regelmatige tussentijdse evaluaties, waarmee we indien nodig bijsturen om te zorgen dat het traject actueel blijft. Vaak leidt het programma tot aanvullende trainingsbehoeften.

4. Tijdsinvestering

Onze MD-programma's hebben een doorlooptijd van 4 tot 6 maanden. Het programma bestaat uit verschillende op maat gemaakte modules. De resultaten van deze modules worden in overleg met u vastgesteld, zodat het effect optimaal is.
Download brochure
Download hier onze laatste brochure
Voorbeeld rapport
Nieuwsgierig hoe een rapport eruit ziet?

Waarom Deen?

Contact voor advies

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

BEL ONS VANDAAG

010-477 02 88