Deel 1: De sleutel tot succes - de persoonlijke eigenschappen die voorspellend zijn voor succes

Algemeen
98 keer bekeken

Succes is als een puzzel waarvan we allemaal de ontbrekende stukjes willen vinden. Op de snel veranderende arbeidsmarkt wordt succes niet langer uitsluitend bepaald door iemands vaardigheden. Hoewel technische expertise en kwalificaties zeker een belangrijke rol spelen, blijken persoonlijke eigenschappen consequent de ultieme voorspeller van succes. Maar hoe zorgen organisaties voor de juiste keuzes in het recruitmentproces? Zijn er bepaalde eigenschappen die een voorspeller van succes zijn? Kun je succes al vroeg voorspellen?  

In dit artikel onderzoeken we de betekenis van persoonlijke eigenschappen en hoe ze bijdragen aan succes in het steeds veranderende landschap van de arbeidsmarkt.

Het recept voor succes                                                                                                                                             Het hebben van bepaalde eigenschappen kan het verschil maken tussen gemiddelde resultaten en het bereiken van buitengewone prestaties. Eigenschappen zoals consciëntieusheid, aanpassingsvermogen, nieuwsgierigheid en het vermogen om met risico en ambiguïteit om te gaan, zijn de bepalende factoren die mensen onderscheiden op hun professionele reis. 

Terwijl industrieën blijven transformeren en economieën steeds dynamischer worden, zijn het juist degenen die over deze waardevolle eigenschappen beschikken die gedijen te midden van onzekerheid. Dat hebben we de afgelopen jaren ook ervaren tijdens de grote schommelingen in energieprijzen en economische onzekerheid. Sommige werknemers gedijen prima, terwijl anderen slecht kunnen omgaan met de ambiguïteit.  

Uitzonderlijke prestaties door de juiste mensen                                                                                                 Laten we als voorbeeld eens kijken naar een fictieve case study:

Mark is een succesvolle manager in een grote organisatie. Zijn zelfdiscipline en organisatorische vaardigheden hebben hem geholpen om projecten op tijd af te ronden en consistente resultaten te leveren. Dankzij zijn vermogen om zich snel aan te passen, kan hij nieuwe strategieën effectief implementeren.

Aanpassingsvermogen is een cruciale eigenschap in de snelle zakenwereld van vandaag de dag en Mark blinkt uit op dit gebied. Hij omarmt verandering en ziet het als een kans voor groei en verbetering. Zijn vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe situaties en nieuwe strategieën te implementeren heeft hem in staat gesteld om elk jaar uitstekende resultaten te halen. De economische omstandigheden lijken zijn afdeling minder te beïnvloeden. Of het nu gaat om een verschuiving in bedrijfsdoelen of de introductie van nieuwe technologieën, Mark staat altijd klaar om de uitdaging aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden. 

Zijn nieuwsgierigheid stelt hem in staat om buiten de gebaande paden te denken. Hij is niet bang om risico's te nemen, wat heeft geleid tot baanbrekende ideeën en innovatieve oplossingen. Tenslotte heeft zijn tolerante houding ten opzichte van ambiguïteit hem geholpen om effectieve beslissingen te nemen in complexe en onzekere situaties.

Voorspeller van Succes ‘drive & energy’                                                                                                               Mark heeft de drive om het verschil te maken. Het is essentieel voor organisaties om managers zoals Mark in de organisatie te hebben. Juist dit type mensen zorgen voor uitzonderlijke prestaties en resultaten. Persoonlijke eigenschappen blijken hierin een uitstekende voorspeller van succes. In deel 2 van deze reeks artikelen kijken we naar strategieën voor organisaties om mensen zoals Mark aan te trekken. 

Bent u klaar om de persoonlijke eigenschappen die bijdragen aan het succes van uw organisatie in kaart te brengen? Nieuwsgierig geworden? En wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn, die wij als Deen kunnen bieden?

Neem dan contact met ons op.